Bargarantie – Wat is het en waarom is het top?

“Ja maar, als ik mijn verjaardag buiten de deur vier dan moet ik weer huur betalen voor een ruimte en dat vind ik zonde.”

Je hoeft geen hoge huurprijs te betalen

Wat veel mensen nog onterecht denken is dat je altijd huur moet betalen voor het gebruiken van een locatie, zaal of afgebakende ruimte. Dit is zeker niet het geval.

Er zijn ontzettend veel locaties die geen huur vragen maar een andere constructie hanteren, zoals een bargarantie. Waardoor het voor jou en heel veel anderen toegankelijk is om niet meer alle feestelijke gelegenheden thuis te moeten vieren.

“Veel locaties werken met een minimale besteding (bargarantie) i.p.v. huurkosten. Dit is zeer interessant. Het houdt namelijk in dat je geen huurkosten hoeft te betalen, maar alleen dat je garandeert om een minimaal bedrag te besteden aan drinken en eten.”

Minimale besteding (a.k.a. Bargarantie / Omzetgarantie)

Okay, je hoeft dus geen hoge huurkosten te betalen wat dan wel?

Veel locaties werken met een minimale besteding (bargarantie) i.p.v. huurkosten. Dit is zeer interessant. Het houdt namelijk in dat je geen huurkosten hoeft te betalen, maar alleen dat je garandeert om een minimaal bedrag te besteden aan drinken en eten. Het gebruik van de ruimte zelf is dan verder gratis.

Ter voorbeeld: Vraagt een locatie een minimale besteding / bargarantie van €400 en jij viert een feest met 40 gasten, dan kan elke gast dus voor €10 drinken en/of eten. Dit is niet veel (lees: minder dan gemiddeld). Bedenk maar dat er gemiddeld 1,5 drankje per uur wordt geconsumeerd per persoon. Duurt jouw borrel 3 uur of langer dan zal je altijd al aan dit bedrag per persoon komen. Extra kosten zijn er pas, nadat de minimale besteding behaald is. Je weet van tevoren dus precies waar je aan toe bent.

Bekijk alle locaties

Waarom zou ik mijn feestje niet gewoon thuis vieren?

Dit kun je zeker doen, niets mis mee. Huisfeestjes zijn vaak erg leuk. Maar over het werk dat het met zich meebrengt zijn mensen vaak minder enthousiast.

Het begint al bij de voorbereiding, want je moet natuurlijk zorgen dat er genoeg eten en drinken in huis is. Maar houd je dan rekening met alle verschillende wensen? En hoeveel moet je in huis halen? Zonde als er heel veel overblijft (wat altijd gebeurd).

Maar het minst leuke is natuurlijk dat jij zelf niet helemaal los kan gaan, want je voelt je toch verantwoordelijk en wilt alles zo goed mogelijk regelen. Ook tijdens het feestje. Na het feest mag je dan ook nog alles zelf opruimen, terwijl je daar vaak geen zin en energie voor hebt.

Daarom is het vieren van jouw feestje buiten de deur juist zo relaxt. Geen zorgen over wat je in huis moet halen, dat je ruimte moet maken, dat je tijdens het feest gasten moet bedienen en geen opruimwerk. Gewoon feesten en genieten 🙂

Heb je nog vragen?

Mochten wij je nog ergens bij kunnen helpen dan horen we dat graag. Ook aanvullingen en reacties op deze blog zijn altijd welkom. Je kunt hieronder een reactie achterlaten.

Veel succes en vooral heel veel plezier!

Groeten,
Team Momentss